Често задавани въпроси

Начало Въпроси


1
Врати Българско производство

Как да изберем входна врата?

Всяка входна врата е комплекс от четири основни елементи: конструкция, заключващи механизми, каса и декоративно оформление. Като за начало е добре да се насочите към заключваща система, която да ви гарантира сигурност. След това е самата конструкция, която трябва да бъде надеждна и устойчива на външни посегателства. Добре е в конструкцията да бъде поставен и изолационен материал, който да изолира допълнително от външния свят. След това може да се помисли за материала, който да придаде на вратата завършен вид. Съчетаването на интериора на дома Ви с декоративните елементи на входната врата придава завършен вид.

2
Врати Българско производство

Каква да бъде конструкцията и какво трябва да съдържа тя?

В основата на всяка блиндирана врата стои конструкцията на крилото. Всичко това остава скрито за погледа на клиента, затова той трябва да се довери на утвърдените марки и производители на блиндирани врати. Необходимо е да се уверите, че закупувате продукт от производител, който има необходимото оборудване за производство на тези изделия, което гарантира професионалното изпълнение. В самото крило трябва да стои метална конструкция и оребряване. Броят на стоманените листове определя класа на защита на вратата. Производители предлагат различни варианти за шумоизолация, ето защо е добре да се консултирате с тях какво биха могли да Ви предложат като варианти. Изолацията се постига чрез различна дебелина и запълване с подходящ материал, който най-често е експандиран полиестер или минерална вата.

3
Врати Българско производство

Каква да е металната каса?

Касата е много важен елемент от конструкцията на една блиндирана врата. Тя е изработена от стоманен профил. Върху този профил се поставя и допълнителната шумо и топло изолация, които са задължителни за една входна врата. Може да се каже, че най-слабата страна на една блиндирана врата са нейните панти, ето защо е необходимо пантите да бъдат усилени допълнително и правилно поставени. Друг вариант за поставяне на самата врата е пантите да останат недостъпни в самото жилище, което гарантира, че те ще останат скрити за външна намеса.

4
Врати Българско производство

Какво трябва да бъде заключващата система?

Заключващата система задължително трябва да бъде от утвърден производител, за да отговаря на изискванията. Тя трябва да бъде сертифицирана и утвърдена на пазара, за да Ви гарантира безпроблемното отваряне и затваряне през годините. Бравата трябва да е с вградени защити и заключването да се осъществява посредством стоманени шипове с диаметър 12 мм и дълбочина на проникване до 22 мм. Много от новите брави може да се управляват от различни електронни блокове, като контролери или алармени инсталации. Възможно е и дистанционно отваряне на входната врата чрез система за заключване на дома или офиса с GSM апарати.

5
Врати Българско производство

Какви да бъдат декоративните елементи?

В дизайна на тези врати има голямо разнообразие. Декорацията може да се подбере според останалото обзавеждане и да бъде в хармония с интериорните врати. Върху металната конструкция може да бъдат монтирани плоскости от MDF с различни фрезовки и релефни декорации. По-високият клас могат да бъдат от естествена дървесина.